maandag 14 mei 2012

Ruzie en geroddel op Internet Wat kun je eraan doen!


Meer dan dertig procent van de jongeren van 11 t/m 16 jaar hebben last van ruzie en geroddel op internet.  Daar is wat aan te doen.

Het is erg vervelend als je ruzie hebt met anderen of als bijvoorbeeld je ouders veel ruzie maken. Ruzie en roddels kunnen ervoor zorgen dat je je vervelend voelt. 
Online kunnen de roddels zich snel verspreiden. En ruzie kan op internet snel uit de hand lopen. Als dit gebeurt, kun je daar best last van hebben.
Denk aan iemand die ruzie zoekt door vervelende krabbels achter te laten. Of dat iemand iets naars over jou publiceert omdat jullie ruzie hebben. Of dat je op MSN steeds iemand hebt die mensen tegen jou opstookt. Allemaal voorbeelden waar je iets aan kunt doen.

Het is niet leuk als mensen om je heen ruzie hebben of dat ze met jou ruzie maken. Probeer het op te lossen door met de ruziemakers te praten. Ook als je denkt dat er achter je rug om slecht over je wordt gesproken: praat erover met de roddelaars of met anderen. 
Soms helpt het om advies te vragen. Bij de Kindertelefoon weten ze veel over hoe je ruzie oplost en het roddelen tegengaat.

Alles is te lezen op deze site: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten