woensdag 16 mei 2012

Spelen voor het Goede Doel een maatschappelijke betrokkenheid van studenten


Het Noorderplantsoen is vandaag omgetoverd tot een waar speelparadijs voor de kinderen.  Zeven aangesloten studentenverenigingen onder de naam BaZes organiseerden vandaag Spelen voor het goede doel ‘Kids United. Kids United maakt het mogelijk dat ieder kind vanaf zes jaar met een beperking, die niet in aanmerking komen voor het reguliere voetbal, kan voetballen. De groep kinderen met een beperking kent inmiddels een 60 tal leden die onderverdeeld zijn in een kleine en grote groep. De kleine groep speelt niet in de competitie maar tegen E-elftallen dit  in tegenstelling tot de grote groep die wel in een competitie spelen. Een fantastisch resultaat laat één van de ouders weten. Wekelijks wordt getraind op het sportcomplex bij vvPotetos.

foto's van de middag: klik hier

Naast de activiteit in het Noorderplantsoen vindt vanmiddag een speciaal programma plaats op de Johan Cruyff Court in de Groningerwijk Oosterpark.

Het evenement wordt afgesloten met een BaZes-borrel van 16.00-18.00 uur in het Noorderplantsoen en de avond eindigt met een kroegentocht. De prijzen zijn deze avond verhoogt voor het goede doel.

Studenten zijn zeer betrokken bij het maatschappelijk gebeuren. Naast dit initiatief werd vorige week de aftrap gegeven voor Ga voor jetoekomst waar studenten de ouderen hebben geadopteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten