vrijdag 18 mei 2012

TV kijken wordt weer leuk met het ontbreken van Henk Bleker

De Groningse kandidaat-lijsttrekker van het CDA Henk Bleker heeft het afgelegd tegen Sybrand van Haersma Buma . De CDA-leden hebben de Fries meteen in de eerste ronde gekozen tot lijsttrekker. Hij kreeg meer dan 50 procent van het aantal uitgebrachte stemmen.

Je kon de tv niet aanzetten, en o ja, daar zat Henk Bleker weer met een verhaal. Samen met zijn spindoctor Jack de Vries heeft de strategie niet gewerkt. We zijn toch niet gek is zo'n reclame boodschap waar we dan aan moeten denken.


Van de leden bracht 54,9 procent de afgelopen week zijn stem uit. Omdat er meteen een kandidaat de meerderheid behaalde, is er geen tweede stemronde meer nodig.
Later vandaag wordt Buma op het partijkantoor gepresenteerd en worden de precieze percentages bekendgemaakt. In een eerdere poll op Groningen dichtbij was de Fries ook al de gedoodverfde winnaar.
De nieuwe CDA-leider heeft overigens Groningse roots, hij studeerde in de jaren '80 Rechten in Groningen en was indertijd bestuurslid van Aegir.
Van Haersma Buma en Bleker namen het in de strijd om het lijsttrekkerschap op tegen minister Liesbeth Spies, kamerlid Madeleine van Toorenburg, onderwijsbestuurder Marcel Wintels en de Purmerendse wethouder Mona Keijzer. Met name die laatste deed het goed in peilingen onder CDA-kiezers.
Tijdens het partijcongres op 29 en 30 juni moet het lijsttrekkerschap van Van Haersma Buma formeel worden bekrachtigd.
Bron en foto: ANP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten