woensdag 9 mei 2012

Vakantiegastouders gezocht


Europa Kinderhulp is vooral nog op zoek naar vakantiegastouders voor de kinderen van de kinderreis uit de Franse hoofdstad Parijs en Mechelen in Nederlandstalig België.
De Franse kinderen komen uit de voorsteden van Parijs waar zij in woonblokken leven. Deze voorsteden zijn te onveilig om buiten te spelen en het woord vakantie kennen zij alleen van horen zeggen.
Omdat deze kinderreizen al op 7 en 9 juli aankomen is het moeilijk om gastouders te vinden. De kinderen in onze regio moeten dan nog zo’n twee weken naar school. Ouders die geen kinderen meer in huis hebben, kunnen in dit geval uitkomst bieden. Zij beschikken mogelijk over tijd en hebben de nodige ervaring.

Kwetsbaar
Jong, oud, gehuwd, samenwonend of alleenstaand, iedereen komt in principe in aanmerking om voor ruim twee weken gastouder te worden voor een kind dat om welke reden dan ook als ‘kwetsbaar’ is aan te merken. Een kind dat alleen maar van een vakantie heeft kunnen dromen,
dat alleen problemen heeft gekend, dat altijd te veel is, dat gewend is te vluchten als er drank in zicht komt, dat niet meer huilt na een paar klappen, et cetera, et cetera.
En er zijn meer kinderen dan u waarschijnlijk kunt vermoeden die deze dingen dagelijks meemaken. Kinderen waarvan de leefomstandigheden weinig hoop geven voor de toekomst. U kunt hier iets aan doen door hen te laten beleven dat er, ook voor hen, een ander leven mogelijk is. Zij hebben echter een voorbeeld nodig.

Europa Kinderhulp
Europa Kinderhulp stelt u in staat om uw hart eens te laten spreken en daadwerkelijk iets voor een ‘kwetsbaar’ kind te doen.
Dit hoeft niet veel te kosten. Frisse lucht, liefde, aandacht, een bed om in te slapen en een extra bordje op tafel is al genoeg. U kunt deze kinderen een onvergetelijke vakantie geven. Het betreft kinderen van vijf tot twaalf jaar met de mogelijkheid om ze terug te vragen (zolang dit nodig is) tot hun zestiende.
Naast deze twee reizen is er nog een reis uit Frankrijk en kinderen uit Nederland en Duitsland, ook voor hen zijn nog vakantiegastouders nodig.
Tijdens de vakantie staat u er niet alleen voor, elke reis heeft twee coördinatoren die 24 uur per dag bereikbaar zijn.
Voor opgave kunt u bellen met fam. van den Berghe, telefoon 0598-416369.

Data kinderreizen:
Frankrijk: 7 juli – 27 juli en 21 juli – 11 augustus;
België:    9 juli - 27 juli;
Nederland: 23 juli – 10 augustus;
Duitsland: 23 juli – 10 augustus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten