donderdag 24 mei 2012

Verwarring alom; het is alleen maar crisispraat


Of je nu een praatje maakt nabij het Wad, ergens in de provincie, in de kroeg of bij de winkel,  iedereen spreekt over;  waar zijn ze toch mee bezig?

Meer werklozen, kostenstijgingen, de schulden, de woningmarkt, minder inkomen, niet meer op vakantie, klagende winkeliers en dan de economie stimuleren of grote schulden aangaan om Europa te redden.  
Als wij rood staan en/of schulden hebben kunnen we niet meer investeren, immers we houden het hoofd net boven water of gaan failliet. Kunt u mij uitleggen als voorbeeld hoe een Groen Linkse wethouder in Groningen het vol kan houden te blijven investeren terwijl de schulden als een molensteen om de nek van de gemeente hangen? Kunt u mij uitleggen dat de huren omhoog moeten en de hypotheekaftrek moet verdwijnen als er geen geld meer over blijft? 

Nee, twee dingen weten we zeker, een leven lang belasting betalen en sterven.  De politiek kan niet meer feest vieren maar houden zolang mogelijk vol dat het goed voor ons is, en ja, voor de toekomst. Kunt u in de toekomst kijken?

Nee, gelukkig kunnen we dagelijks nog genieten waar we in vrijheid met elkaar leven maar lijkt eerlijk delen steeds verder van ons af te komen staan. De politiek is de weg kwijt en wij vertrouwen het niet meer!

Fijne dag en genieten van het mooie weer is waar de meeste discussies in eindigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten