maandag 4 juni 2012

Als gemeentebestuur geen keuzes maakt - Waar heeft u geen behoefte aan

Op de blogsite van de VVD vinden we het volgende artikel. Inmiddels is hier een enquête geplaatst en zou leuk zijn deze even in te vullen

Het is erg spannend in de Groningse politiek. Voor zover politiek spannend kan zijn, natuurlijk. De coalitiepartijen hebben het moeilijk. Onder druk van de slechte financiële situatie in de stad moeten er in de komende voorjaarsnota keuzes worden gemaakt. Steeds meer partijen delen -gelukkig- de conclusie die de VVD (en een enkele andere partij) twee jaar geleden al trok. We kunnen niet alles wat we willen. Tram, Forum, zuidelijke ringweg, Meerstad. Allemaal mega-projecten die veel vragen van onze ambtenaren en de financiële huishouding van de gemeente.

Dat lukt dus niet. En dat betekent inderdaad dat er keuzes moeten worden gemaakt. D66 en SP kiezen voor de stad en tegen de tram.
De PvdA. Tsja, waar staat de PvdA eigenlijk? Dat fractievoorzitter De Rooij tramfan is, is bekend. Maar wethouder Frank de Vries liet vorige week in de krant een compleet ander geluid horen. En de overige fractieleden van de PvdA vallen vooral op door het collectieve zwijgen over dit onderwerp. En GroenLinks blijft volharden in hun standpunt. De tram moet er komen.
Natuurlijk kan de tram alsnog doorgaan. Die  keuze kan worden gemaakt. Maar dat betekent dat er een pakket met draconische maatregelen nodig is om de financiële huishouding op orde te brengen. Snijden in voorzieningen en stevige belastingverhogingen. We schreven het al.
De megalomanie van links wordt dan doorberekend aan de stadjes. De VVD zal dat in ieder geval niet voor zijn rekening nemen. Over hoe het wel moet, spreken we binnenkort. Als die voorjaarsbrief tenminste ooit komt…

Update:  Het college komt met het nogal ridicule voorstel om de aanpak van de zuidelijke ringweg ter discussie te stellen… Daarom de peiling aan de rechterzijde. U mag het zeggen. Waar heeft u geen behoefte aan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten