vrijdag 15 juni 2012

Aluminiunstrip nieuwe roofmethode geldautomaten

De politie waarschuwt voor 'cash trapping' in Groningen. Dit is een nieuwe slimme truc van criminelen om geld uit pinautomaten te vissen. Gisteravond was het raak op de Vismarkt in Groningen.
Sinds de beveiligingen tegen het skimmen van bankpassen, lijken criminelen hun werkterrein te verleggen naar nieuwe methoden om geld te stelen bij pinautomaten, zo meldt de politie. Deze vorm van diefstal heet 'cash trapping'. De dieven plaatsen vrijwel onzichtbaar een metalen stripje op klepje voor de geldgleuf van de geldautomaat. Hierdoor wordt het uitgekeerde geld vastgehouden. Pinners denken dat de geldautomaat kapot is. Het bankpasje komt namelijk wel terug, maar er komt geen geld uit de automaat. Op het moment dat de pinner wegloopt, komen de dieven het geld ophalen. De strip wordt weer terug geplaatst en het is wachten op het volgende slachtoffer.
Gisteravond was dit het geval bij een geldautomaat aan de Vismarkt in Groningen.Toen de automaat aangaf dat de transactie voltooid was en geen geld uitkeerde, kregen pinners argwaan. Bij nadere inspectie zagen gewaarschuwde agenten dat er een aluminiumstrip op de uitgiftemond van de geldautomaat geplakt zat met dubbelzijdige tape.
Advies van de politie: als de geldautomaat niet uitbetaalt, controleer dan of het apparaat gemanipuleerd is. Roep er meteen bankpersoneel of politie bij en waarschuw omstanders. Loop niet weg maar blijf de geldautomaat. Op die manier krijgt de crimineel geen kans krijgt om geld mee te nemen.

Bron: Politie Groningen.
Foto: ANP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten