dinsdag 26 juni 2012

Bustochtje Theefabriek Houwerzijlgroningen-houwerzijl-theemuseum
Ook deze zomer organiseert Bernef aan de Antaresstraat in Paddepoel weer busuitstapjes. Op 12 juli gaat de reis met twee busjes op weg naar Houwerzijl voor een bezoek aan de Theefabriek.
U wilt deelnemen? Opgave op 29 juni en 6 juli in de huiskamer van Bernlef bij de activiteitenbegeleiding. Kosten € 2,50 en de consumpties zijn voor eigen rekening.

In het unieke theemuseum wordt in verschillende theatrale decors het complete verhaal van de thee vertelt. Een bezoekje aan het museum is een boeiende ontdekkingsreis door wereld van de thee, van de plant tot het drinken. Kijken, ruiken, aanraken, bijna alles mag!

Waar wordt thee verbouwd, hoe ziet een theeplant eruit en welke blaadjes plukken ze nou precies. Hoe worden de geplukte blaadjes verwerkt; worden ze alleen gedroogd of gebeurt er nog iets meer?
Hoe kweken ze nieuwe theeplanten, door stekken of door zaaien?
Wat is een nursery? Wat is nou precies een theefabriek en wat gebeurt daar allemaal? Wat zit er in thee?
Welke rol hebben de Nederlanders bij de verspreiding van thee over de wereld gespeeld? Wat is een theeklipper? Wat doen ze in de consumptielanden met de thee? Hoe krijgt thee een extra smaakje, zoals aardbeien- of kaneelthee.
Wie heeft eigenlijk het theezakje uitgevonden en hoe krijgen ze die thee er toch in? Wat kun je verder met die zakjes doen?
Hoe drinken ze thee in Japan, Australie, Nederland, Ost-Friesland, Engeland, Duckstad, Bedrock, Zuid-Amerika, China,...

Op deze en nog veel meer theevragen krijgt u antwoord in het theemuseum van De Theefabriek te Houwerzijl, een bezoekje meer dan waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten