zaterdag 9 juni 2012

Den Haag straft pokerspel ringweg Groningen af


       

Minister Schulz zegt Groningen de wacht aan. Pokerspel ringweg omwille van de regiotram kan de stad Groningen 0,5 miljard euro gaan kosten.


Minister Melanie Schultz van Haegen wil snel helderheid over de Groningse plannen met de zuidelijke ringweg. Schultz zegt te zijn geschrokken van het bericht dat de stad wil onderzoeken wat het oplevert als de aanpak van de zuidelijke ringweg wordt stopgezet. In september presenteerden rijk, provincie en gemeente een gezamenlijke oplossing voor het verkeersknelpunt. 
Groningen moet 80 miljoen bezuinigen. Onderdeel van het voorgestelde bezuinigingspakket is te onderzoeken wat het oplevert als het project zuidelijke ring niet doorgaat. De gemeenteraad bepaalt eind deze maand of dat onderzoek er komt. Voor de aanpak van de zuidelijke ring krijgt Groningen 574 miljoen van het rijk.
Schultz zegt dat de opstelling van Groningen een risico inhoudt. "We hebben in ons Infrafonds nogal wat knelpunten. Als de regio het project zuidelijke ring gaat heroverwegen, is het mogelijk dat wij onze bijdrage ook heroverwegen. Ik hoop dat het gesprek niet eens deze kant opgaat en dat Groningen doorgaat met dit project."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten