zondag 24 juni 2012

Getuigen gezocht van twee straatroven


De Regiopolitie Groningen heeft zondag twee vrouwelijke verdachten van 46 en 30 jaar, die beiden in de stad Groningen verblijven, aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij gewelddadige straatroven in de stad Groningen.
 
1e beroving Linnaeusplein
Een 37-jarige vrouw afkomstig uit Amsterdam kwam aan zaterdagmiddag aan het politiebureau en vertelde dat zij omstreeks 15.15 uur beroofd was door twee vrouwen. Het slachtoffer liep op het Linnaeusplein in Groningen en werd aangesproken door de vrouwen die geld wilden hebben. Het slachtoffer werd vervolgens geslagen en geschopt en gaf hierna het geld wat zij bij zich had. De daders zijn hierna weggelopen.

2e beroving  Akerkstraat
Zaterdagavond kreeg de politie de melding dat een vrouw omstreeks 19.30 uur beroofd was in de Akerkstraat in Groningen door twee vrouwen. Het 53-jarige slachtoffer afkomstig uit Groningen werd aangesproken door de twee vrouwen die kort daarop begonnen te schoppen en te slaan. Het slachtoffer viel hierbij op de grond en werd van sieraden en geld beroofd. Een getuige zag de beroving en begon te gillen. De daders zijn daarna gevlucht in de richting van het Akerkhof.

Onderzoek
Naar aanleiding van verklaringen van getuigen,
een duidelijk signalement van de vrouwen en een uitvoerig onderzoek konden vandaag de verdachten in Groningen worden aangehouden. Zij zijn ingesloten in het politiebureau en worden verhoord.

Signalement verdachten
De combinatie is opvallend. Het gaat om 2 blanke vrouwen.
De oudste (46) is opvallend lang (ongeveer 1.80 lang) en heeft een normaal postuur. Zij heeft stijl lang geblondeerd haar tot halverwege haar rug. Zij droeg donkerkleurig kleding.
De jongste (30) is een stuk korter (ongeveer 1.65 lang) en heeft een mollig/gezet postuur. Zij had wit/blond haar in een staart. Zij droeg een donkerkleurige broek en t-shirt.

Getuigenoproep en uw informatie
De gedupeerden hebben aangifte gedaan.Voor de slachtoffers heeft een dergelijke beroving een grote impact.De bestrijding van overvallen en straatroof heeft hoge prioriteit. De psychische en lichamelijke schade van is groot op slachtoffers en materiƫle schade meestal aanzienlijk.
Mogelijk zijn nog meer mensen het slachtoffer geworden van deze straatrovers. De politie komt graag met hen in contact. Ook is de politie op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze incidenten en/of mogelijk meer weten over de berovingen of aanslaan op het signalement van de verdachten. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt uw informatie kwijt via de mail: de websiteen/of Twitter: @politie_overval

Geen opmerkingen:

Een reactie posten