maandag 4 juni 2012

Het blijft zwoegen Voorjaarsbrief blijft uit

De Voorjaarsbrief van het Groningse gemeentebestuur laat nog steeds op zich wachten. B en W zijn er nog lang niet over uit, melden goed ingelichte bronnen aan Groningen dichtbij. Er lijken namelijk nog meer tegenvallers op het pad van Groningen te komen.
Zoals eerder gemeld, heeft er dinsdag een lang gesprek plaatsgevonden met het provinciebestuur, maar dat is slecht verlopen. Coalitiepartijen D66 en Groenlinks blijven vasthouden aan gemaakte afspraken en de route die de coalitie zou nemen. Er mag geen duimbreed worden toegegeven om de gemaakte afspraken te veranderen.
Nu blijkt door de voortvarendheid dat ook financiĆ«le overschrijdingen bij het Forum een groot struikelblok zijn in de besprekingen. Het is voor de PvdA ook niet te verkopen de tram niet door te laten gaan maar het geldverslindende Forum-project wel gewoon door te laten gaan.
Zondag was een rustdag en burgemeester Peter Rehwinkel wandelde met zijn partner dan ook gezellig door de stad. Hij zat niet met het college te zweten aan de onderhandelingstafel, zoals elders gemeld.
Pas woensdag zal er weer verder worden gesproken met de provincie maar het is nog lang niet zeker of daaruit een akkoord zal komen. Bij de tram is immers ook de regio Assen betrokken. Als nu de hele planvorming wordt losgelaten nu er al zoveel plannen naar de prullenbak zijn verwezen, blijft van samenwerking met de gemeentes rond Groningen helemaal niets meer over.

T' blijft zwoegen dus.

(bron: dichtbij.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten