zondag 10 juni 2012

Internationaal Quiltfestival in ommeland Tip van de dag

Ook vandaag is er nog de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het internationaal quilltfestival. Het wordt gehouden in 14 historische kerken, 3 molens en enkele dorpshuizen in de gemeente Eemsmond op het Hoogeland, tussen de stad Groningen en de Waddenzee.
In de kerken en dorpshuizen exposeren internationale en nationale quilters en textielkunstenaars een grote variatie van traditioneel tot zeer modern werk. In de Op Roakeldais evenementenhal in Warffum is een textielbeurs met grote verscheidenheid aan winkels, Bernina geeft doorlopend een workshop, het textielatelier van Beeldende Kunsten Groningen toont experimentele textiele werkvormen en er zijn diverse demonstraties.

Fietstochten
Vanuit Warffum en Uithuizen starten fietstochten langs alle locaties, in een aantal kerken wordt orgelmuziek ten gehore gebracht. In samenwerking met Het openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum is gedurende de festivaldagen de kleurrijke quilttentoonstelling van Color Improvisations. Na afloop van het festival is de tentoonstelling tot medio september in het museum te bezichtigen.

Meer info: Quiltfestival.

Bron en foto: Uitburo Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten