donderdag 28 juni 2012

'KeiK! Midlaren, kunst & tuinenroute met Gea Koopman


Als kunstenaar verbonden aan de Groninger wijk Paddepoel met onder meer de bekende bankjes aan de Zonnelaan, neemt Gea Koopman deel aan deze bijzondere kunst- en tuinenroute en nodigd ons uit hierbij aanwezig te zijn.




Op zondag 8 juli aanstaande wordt van 13.00 – 17.00 uur in Midlaren de Kunst- en tuinenroute georganiseerd. Onder de titel KeiK! Midlaren kunnen op een 11-tal locaties in het dorp tuinen en tuinen met de daarin tentoongestelde kunstwerken (beelden, schilderijen, glaskunst) worden bezichtigd. ‘KeiK!’ verwijst naar kei en eik, twee woorden van betekenis in relatie tot onze omgeving en ‘keiken’ verwijst natuurlijk naar zowel kunst als tuinen.
Midlaren is een klein landelijk gelegen dorp dat ligt tussen Noordlaren en Zuidlaren op de grens van Groningen en Drenthe. Naast een prachtige ligging van het dorp zelf, beschikken veel bewoners ook over een prachtige tuin en zijn vaak actief binnen diverse kunstvormen of kunstlievend. Zo is als een spontaan initiatief van een paar bewoners in 2011 ‘Kleintje Kunst en Tuin’, een kunst en tuinenroute voor en door Midlaarders ontstaan. In 2012 is dit uitgegroeid tot het 2-jaarlijkse project KeiK! Midlaren. Het dorp met haar prachtige en fraai gelegen tuinen biedt op veel plekken een mooi decor aan de tentoongestelde kunstwerken.

In 2012 is werk te bezichtigen van Anita Wiegertjes, Jan Bouwsema, Mare Sliedrecht, Anneke Grootoonk, Anneke Lunter, Klaas Kuipers, Marjon Verbeek, Anki Breedewolt, Wim Peters, Gerrie vd Sterren, Gea Koopman, Annelies Koopman, Philippe en Marianne Boucher.
De route begint bij Paviljoen Meerzicht, alwaar ruime parkeergelegenheid beschikbaar is.
De kinderen uit Midlaren krijgen vooraf workshops aangeboden. De resultaten hiervan vormen een onderdeel van de kunst- en tuinenroute.
De deelnemende bewoners zijn herkenbaar aan de vlaggen van KeiK! Midlaren die langs de weg staan. De flyer van KeiK! met daarop aangegeven een routekaartje met de deelnemers, is te downloaden van de site van het dorp Midlaren, www.midlaren.net en is verder verkrijgbaar bij de deelnemers op de dag zelf. Om 17.15 uur wordt de route op muzikale wijze afgesloten in De Barn aan de Tolhuisweg 41. De toegang is gratis.

KeiK! Midlaren wordt in 2012 mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Paviljoen Meerzicht Midlaren, de gemeente Tynaarlo, Zeil- en Surfschool Zuidlaardermeer, Rabobank Noord-Drenthe, De Haan advocaten en notarissen en Party Ships & Trips Zuidlaardermeer/Paterswoldsemeer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten