zondag 17 juni 2012

Nationale buitenspeeldag bij de Waterman

De redactie is weer terug van weggeweest en heeft alle activiteiten derhalve niet van nabij mee mogen maken. De buren, Tuinwijk, hebben het volgende verslag gemaakt:

Hebben jullie wel eens een ritje gemaakt in een Engelse dubbeldekkerbus of in een Koninklijke paardenkoets? Of spontaan op de foto geweest met een echte topsporter om daarna aan te schuiven bij een high tea in Engeland? Op 13 juni 2012 hebben 520 kinderen in de Watermanstraat in Paddepoel dit allemaal beleefd! Ze maakten Olympische Spelen mee om nooit meer te vergeten….. De  spelen werden geopend door twee jongens. Deze twee fakkeldragers ontstaken de Olympische vlam zodat het feest kon beginnen!

Alle kinderen konden zich inschrijven bij een echte sportersbalie. Hier kregen ze een eigen sportgids waarmee ze langs alle spelletjes konden gaan. Maandenlang hebben vrijwilligers, stagiaires en beroepskrachten van SKSG Kinderwerk en BSlim uit Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk keihard gewerkt aan de voorbereidingen om deze dag onvergetelijk te maken voor de kinderen en bewoners uit deze wijken. En het was zeker de moeite waard! De kinderen hebben naar hartenlust een middag gespeeld op straat zonder enige hinder te ondervinden van het verkeer! 

Het hele artikel: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten