maandag 18 juni 2012

Nepbeveiligers actief in Groningen


In de stad Groningen zijn nepbeveiligers actief. De politie waarschuwt voor personen die zich voordoen als eigenaar van een legaal beveiligingsbedrijf en vervolgens bij evenementen de beveiliging proberen te regelen. De kans bestaat echter dat dit niet goed gebeurt. En daarmee lopen organisatoren de kans dat een evenement afgelast wordt,  indien tijdens controle blijkt dat de beveiliging niet in orde is. Ook wordt schade aan de beveiligingsbranche toegebracht.
Met gebruikmaking van al dan niet verlopen legitimatiebewijzen van verschillende bedrijven, presenteren deze illegale beveiligers zich als een legaal beveiligingsbedrijf, zo waarschuwt de politie. Organisatoren denken dat zij met een bonafide bedrijf in zee gaan. 
De politie adviseert organisatoren van evenementen dan ook om uitsluitend zaken te doen met beveiligingsbedrijven die door het Ministerie van Veiligheid en Justitie zijn erkend. En om te vragen naar een afschrift van de Justitiƫle vergunning.
Door alert te reageren heeft de politie van Groningen in de eerste helft van dit jaar weten te voorkomen dat zich dergelijke illegale beveiligingspraktijken in de stad hebben voorgedaan.
Bron: Politie Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten