donderdag 7 juni 2012

Recordopbrengst Alpe d'HuZes 2012

28.484.341,90 euro voor onderzoek naar kanker en verbetering kwaliteit van leven met kanker
ALPE D'HUEZ (FR), 7 juni 2012 - Ondanks sombere economische vooruitzichten en de crisis in het land heeft de sponsoractie Alpe d'HuZes 2012 nu al het recordbedrag van 28,5 miljoen euro opgebracht. Hiermee is de opbrengst van 2011, bijna 21 miljoen euro, ruimschoots overtroffen en de doelstelling van dit jaar, 30 miljoen euro, al bijna gehaald. Dit maakte Johan van der Waal, voorzitter van de Stichting Alpe d'HuZes, donderdagavond in Alpe d'Huez bekend.
Alpe d'HuZes telde dit jaar het recordaantal van ruim 8000 deelnemers. Vorig jaar waren dat er nog ruim 4300. Vanwege de grote belangstelling voor de actie die strijdt voor de overwinning op de ziekte kanker en verbetering van de kwaliteit van leven met de ziekte,
is het fietsevenement in Frankrijk voor het eerst gespreid over twee dagen. Gisteren beklommen 3000 gemotiveerde mensen de 'Nederlandse' wielerberg ten behoeve van de sponsoractie, vandaag fietsten en liepen 5000 deelnemers de Alpe d'Huez op.
Voorzitter Johan van der Waal is blij verrast met het eerste, voorlopige resultaat van Alpe d'HuZes 2012. Het definitieve bedrag wordt op 7 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Heineken Music Hall bekendgemaakt. “De deelnemers hebben uiteindelijk een bedrag bij elkaar gehaald van 28.484.341,- euro en als alle toegezegde bedragen per klim ook nog worden verzilverd de komende tijd, dan gaan we in oktober die 30 miljoen zeker halen.”
Alle deelnemers, vrijwilligers en supporters werden verrast met een boodschap van koningin Beatrix, waarin zij haar waardering uitspreekt voor de geweldige inzet in de strijd tegen kanker.
“Een mooie pluim als waardering op al het vrijwilligerswerk van onze gehele organisatie, maar ook voor die 25.000 Nederlanders die deze week in Frankrijk hun enorme inzet en betrokkenheid met het initiatief tonen”, aldus Johan van der Waal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten