zaterdag 30 juni 2012

Reuzebedrag voor WNF-Rangers

selwerd-koninginnedag 2012
Met de WNF-Rangeractie is dit jaar maar liefst 400.856,- euro opgehaald voor de reuzenpanda. Een prachtig cadeau van de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds voor het 50e jubileum van het WNF.
U weet het misschien nog, de WNF Rangers tijdens Koninginnedag in Park Selwerd, die ook hun bijdrage hierin hebben geleverd. Fantastisch nieuws dus!

Drie maanden lang hebben duizenden kinderen van 6 tot 12 jaar uit het hele land onder het motto ‘Samen los voor een groot pandabos’ activiteiten bedacht om zoveel mogelijk geld op te halen voor de reuzenpanda . Klusjes doen zoals statiegeldflessen wegbrengen en pandakoekjes bakken waren heel populair. Ook veel scholen hebben enthousiast meegedaan. De school die dit jaar het best actie heeft gevoerd is basisschool de Pirapoleon uit Austerlitz. Tijdens een heuse actieweek, met onder andere een veiling en een sponsorloop, hebben de kinderen het geweldige bedrag opgehaald van € 5.278,-. Eerder deze week heeft de WNF-Rangerclub  de prijs, een mega pluchen reuzenpanda, overhandigd aan de trotse kinderen.

De reuzenpanda
De WNF-Rangeractie stond in dit jubileumjaar in het teken van de pandabeer omdat hij nog steeds niet veilig is.
Er leven nog maar 1.600 reuzenpanda’s in het wild, verspreid over verschillende reservaten in China. De pandabossen raken steeds meer versnipperd, waardoor panda’s moeite hebben om aan eten te komen en andere panda’s te ontmoeten.

Opbrengst voor Green Heart of China
De opbrengst van de WNF-Ranger actie 2012 gaat helemaal naar het WWF-project ‘Green Heart of China’, in het Qinling gebergte van China. Met het geld dat is ingezameld gaat het Wereld Natuur Fonds ondermeer de bamboebossen met elkaar verbinden, zodat de panda veilig kan leven en rondtrekken. Maar iedere Euro helpt want voor € 4,- kunnen we een bamboeplant planten en twee jaar onderhouden. Voor € 80,- krijgt een veldwerker de jaarlijkse training en voor € 300,- ontvangt de veldwerker alle benodigde uitrusting, zoals een slaapzak, tent, kleding en dergelijke.Geen opmerkingen:

Een reactie posten