zondag 3 juni 2012

Sportieve zomer bij galerie De Groninger Kroon

Sporten en galeriebezoek lijken misschien niet samen te gaan, maar aanhakend bij een sportieve zomer is in galerie De Groninger Kroon ruimte gemaakt voor sportieve kunst. De expositie 'Sportieve Kunst' geeft een mooi beeld van het thema sport en sportbeleving in de hedendaagse beeldende kunst. Zondag 10 juni is de opening van de expositie, die duurt tot 12 augustus.
De zomer van 2012 lijkt volledig volgeboekt met sport. Naast de jaarlijkse terugkerende evenementen, zoals Wimbledon en de Tour de France komen daar het EK voetbal en de Olympische Spelen in Londen bij.
Van 1912 tot 1948 waren ook kunstwedstrijden onderdeel van de Olympische Zomerspelen. Er werden medailles uitgereikt voor kunstwerken die geïnspireerd waren door sport. In 1954 werden de kunstwedstrijden van het programma geschrapt omdat de kunstenaars gezien werden als professionals, terwijl de sporters amateurs waren.

 De volgende kunstenaars zullen op zondag 10 juni om 15:00 bij de opening van deze expositie aanwezig zijn: Angelique van den Born, Nelleke Allersma, Irina van den Broek-Volvova, Hannie Diender, Michael Jepkes, Jasper Oostland, Anke Peddemors en Jose Struik.  
   
Broekhuis, winnares van de jaarlijkse Dagblad van het Noorden schrijfwedstrijd, met dit jaar als thema de Olympische Spelen, zal tijdens de opening haar winnende verhaal voorlezen.
Op het terras van de galerie zal voor en na de opening het dweilorkest PB Bloazers uit Termunten voor de juiste sfeer zorgen.

Openingstijden: zaterdag 14.00 - 17.00 uur, zondag 11.00 - 18.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten