vrijdag 15 juni 2012

Stadsbestuur krijgt tram niet op de rails Van uitstel komt afstel

Het stadsbestuur moet het besluit over de tram niet langer uitstellen. Dat zegt Henk Pijlman, bestuursvoorzitter van de Hanzehogeschool in Groningen.
Volgens Pijlman is het voortdurend vooruitschuiven van het besluit slecht voor Groningen. Pijlman is groot voorstander van de tram, maar als blijkt dat het project financieel niet haalbaar is, dan is dat niet anders. Het is dan beter dat nu uit te spreken, omdat anders de politieke tegenstellingen alleen maar groter worden. Wel vindt hij dat alle partijen dan ook samen verantwoordelijkheid moeten nemen voor dit besluit. 'Iedereen zal begrijpen dat de omstandigheden nu anders zijn dan voor 2008, toen de financiƫle crisis begon'.


Pijlman vindt het hoog tijd dat stads-en provinciebestuur weer samen optrekken. Ze moeten een gezamenlijke visie ontwikkelen voor de toekomst. Het voortdurende geruzie is slecht voor Groningen, zegt hij. 'Ze moeten ophouden elkaar in het openbaar de Zwarte Piet toe te schuiven. Ze zijn gezamenlijk verantwoordelijk en moeten de besluiten nemen waar we allemaal op zitten te wachten'.

(bron: rtvnoord)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten