donderdag 7 juni 2012

Swingin Groningen met grote namen

fred wesley
Madeline Bell, Randy Brecker, Mezzoforte, Jamal Thomas Band ft Fred Wesley en Hollands trots Chef’ Special zijn slechts een aantal van de artiesten die optreden tijdens gratis jazz festival Swingin’ Groningen op 12, 13 en 14 juli.
Met podia door de hele stad, is Swingin' Groningen drie dagen lang de muzikale gastheer van de Groningse binnenstad. Op donderdagavond wordt het festival geopend door een speciale act: het Groningen Groove Orchestra. Dit hele project komt uit de koker van bassist Gerry Arling, de man die Groningen al zo veel muzikale hoogtepunten bracht en de enige Groninger die ooit de Nederlandse Popprijs heeft gewonnen. Zo bedacht hij een revue, waaraan verschillende gasten meedoen waaronder slagwerker Han Bennink, saxofonist Yuri Honing, electro-muzikante Krause, popkoor Estrallas en rapper Roberto Tan en Dj Irie. Arlings motto is: “Music is the Spirit of the Soul, Love is the Spirit of the Soul”. Ook openen op donderdag 12 juli ruim vijftien Groningse cafés hun deuren voor verrassende optredens tijdens de Bar & Clubnight tour. Van jazz tot funk, van latin tot soul en weer terug naar blues, al deze stromingen vinden hun plek in de kroegen tijdens deze openingsnacht.
Vanaf vrijdag 13 juli gaat het muzikale programma van start op de Grote Markt, Waagplein, Poeleplein en de Ellebogenbuurt met optredens van onder andere Chef’Special, Kris Berry, Randy Brecker ft Mike Del Ferro, Colman Brothers, Rob van de Wouw en Electric Barbarian. Jong Europees talent is te aanschouwen bij Het Kehrwieder Young European Jazz Lab.
Op initiatief van het Duitse Elbjazz Festival in Hamburg zijn studenten van de conservatoria in Groningen, Hamburg en Aarhus uitgenodigd om een band te formeren, die tijdens Swingin’ Groningen te bewonderen is.
Op de laatste dag van Swingin’ Groningen 2012 staan onder meer Mezzoforte, Jamal Thomas Band ft Fred Wesley, Susanne Alt en band, Bl3nder, Madeline Bell en de Hackney Colliery Band op de bühne. Ook jong talent bestijgt wederom het podium om de bezoekers te imponeren: Dit keer is het de beurt aan het ‘New York comes to Groningen Top Ensemble’, een concertreeks en tevens lesprogramma waarbij New York en Groningen als steden aan elkaar gekoppeld worden. Enkele docenten van het Prins Claus Conservatorium onderhouden een warme muzikale band met New York en selecteren elk semester de beste studenten van het lesprogramma. Dat levert ook deze keer weer een interessante groep op: een puik octet aangevuld met zang van Hiske Oosterwijk en als speciale gast Randy Brecker.
Bron en Foto: Swingin' Groningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten