zaterdag 30 juni 2012

Terug in de tijd in de Tuinwijk Tint 2012


Met een gastrol opende Commissaris van de Koningin in Groningen Max van den Berg samen met wijkvoorzitter Jan Jaap Bessem de opening van de feestelijk dag gisteren in onze buurtwijk de Tuinwijk. Na alle verbouwingen en renovaties  alle redenen om dit feestelijk af te sluiten.
De wijk organiseerde onder meer een anderhalf uur durende theaterwandeling door de wijk met diverse voorstellingen wat deed denken aan de verzuilde wijk in het Nederland van halverwege de jaren 40.
Het verhaal gaat over de geboren en getogen Tuinwijker Trijnko die na het overlijden van zijn moeder Sientje haar dagboek vindt en leest dat zijn vader mogelijk niet zijn echte vader was. Hij roept de hulp in van zijn nog levende familieleden (het publiek) en keert terug naar het verleden van zijn moeder, naar de Tuinwijk aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, om uit te zoeken wie zijn vader zou zijn.
 De Tuinwijk is er in geslaagd een bijzondere voorstelling te presenteren waarin je je waande in de vorige eeuw. Een compliment over de totale presentatie waar menig bezoeker van genoten heeft en waar de Tuinwijk trots op kan zijn.

Het feest werd met een feestelijk tintje en muziek afgesloten.
De foto's zijn onder copyright te bekijken. De foto's zijn beschikbaar gesteld aan de Tuinwijk als organisator van dit evenement die de foto's zal toevoegen aan haar site om te downloaden. Waarom copyright?  Dit om ongewenst geplaatste foto's te voorkomen. Foto's mogen niet zonder toestemming commercieel worden gebruikt.

Een foto impressie: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten