maandag 11 juni 2012

Thuis in de Tuinwijk muziek theater voorstelling


Op 30 juni 2012 vindt in de Tuinwijk in Groningen een doorlopende muziek-theater-voorstelling plaats, gebaseerd op de geschiedenis van de wijk. Oud bewoners leverden verhalen aan, waarop regisseuse Marija Katic het verhaal van de voorstelling heeft gebaseerd. De Tuinwijk zelf vormt het natuurlijke decor voor ‘'Thuis in de Tuinwijk'' (kortweg ‘'Tint''). Aan de voorstelling werken tientallen wijkbewoners (professionals en amateurs) mee. Het publiek zal van locatie naar locatie lopen, waarbij het verhaal zich ontspint.

De sociale geschiedenis van Nederland wordt weerspiegeld in de geschiedenis van deze kleine wijk. Tuinders en moeskers ruimden het veld, zodat drie woningbouwverenigingen (uit Katholieke, Gereformeerde en Socialistische hoek), in  het verzuilde Nederland van rond 1920 hun huizen voor de arbeidersfamilies konden bouwen. 

De grafisch ontwerp  van de poster is van Dit’s grafisch bureau. Marieke van der Vliet maakt prachtige ontwerpen en ben verheugd middels mijn foto een bijdrage te hebben mogen leveren aan dit ontwerp.

Alles over dit project vindt u hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten