zondag 24 juni 2012

Tram definitief naar de remise


Deze week vierde VVD voorman Joost van Keulen zijn 1e lustrum in de gemeentelijke politiek van Groningen. Op zijn blogsite  lezen we het volgende:

Maar veel reden voor een feestje was er niet. Sterker nog: ik heb me de afgelopen periode gegeneerd dat ik deel uitmaak van dit stadsbestuur. Stad en provincie maakten elkaar uit voor rotte vis. Bestuurlijke krachttermen vlogen heen en weer over het Martinikerkof en de Grote Markt. De ruzie gaat om geld, veel geld, en dat zet de verhoudingen op scherp. De provincie moet de grote projecten van de stad redden en voelt daar -begrijpelijk- weinig voor. Tot grote woede van de stadse bestuurders: “Het is ons geld!” Onzin natuurlijk.
De arrogantie waarmee de provinciale bestuurders worden bejegend is ronduit stuitend. Juist omdat diezelfde provinciale bestuurders al meer dan twee jaar waarschuwen voor de te zware investeringsagenda van de stad, net als trouwens een groot deel van de oppositie in de gemeenteraad. Maar het linkse college in de stad heeft, onder aanvoering van tram- en geldwethouder Dekker, consequent de kop in het zand gestoken. En nu zitten we met de gebakken peren. Ik heb dan ook veel begrip voor het standpunt van Gedeputeerde Staten, en hun reactie op de provocaties vanuit het stadhuis.

Het hele artikel: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten