maandag 4 juni 2012

Tram NoWay nog niet van de baan


De Gemeente is in  staat om de komende jaren financiële tegenvallers het hoofd te bieden, blijkt uit de Voorjaarsbrief 2012 van B en W. Als de financiële situatie ongewijzigd blijft, moet in september echter worden besloten om de invoering van de tram en/of de reconstructie van de zuidelijke ringweg af te blazen.
Wethouder Karin Dekker maakte dit zojuist bekend in het stadhuis. Het college staat voor de opgave om 80 miljoen euro te bezuinigen. Voor het aanvullen van de reserves is daarnaast 65 miljoen euro nodig, en bovendien moeten begrotingstekorten worden weggewerkt.
B en W presenteren de raad een reeks van voorstellen om deze doelstelling te halen. Bezuinigd kan worden op lopende en voorgenomen projecten en beleid. B en W geven aan, terughoudend te zijn bij het verhogen van tareieven, maar ook dit is een mogelijkheid. Een derde optie is het efficiënter werken en afstoten van taken.
In september verwacht het college met de begroting voor 2013 te komen. Op dat moment is ook helder of beide marktpartijen die twee tramlijnen willen aanleggen, dit voor het beschikbare bedrag kunnen. “Lukt dat niet, dan is het sowieso exit”, aldus de wethouder.
De raadscommissie  Financiën en Veiligheid bespreekt de Voorjaarsbrief 2012 woensdag 13 juni. Op 27 juni spreekt de raad zich erover uit.

(bron: gezinsbode)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten