vrijdag 15 juni 2012

Vier de Tuinwijk op 30 juni!


Zomerfeest (omgeving Bessemoerstraat) en Theaterwandeling Thuis in de Tuinwijk

De Tuinwijk viert met een Zomerfeest op 30 juni, dat het goed gaat met de wijk. Na de recente renovaties en herinrichting van de wijk is er door de creativiteit en inzet van bewoners veel positiefs tot stand gekomen. Zoals het prachtige mozaïek op het fietsviaduct Moesstraat, de geveltuinen in de Concordiabuurt en de Lentemarkt op 14 april. Dat is nog niet alles: een werkgroep bereidt een geschiedenisboek over de wijk voor, er liggen concrete plannen voor een mozaïek aan de andere zijde van het viaduct en de gemeente heeft de herinrichting van de Bessemoerstrook, mét een nieuw Buurtcentrum, goedgekeurd. De Tuinwijk bruist kortom als nooit tevoren.

Programma
Tijdens het Zomerfeest op 30 juni kijken we terug en vieren we feest. De hele wijk is daarbij manifestatieterrein. Neem de voorstelling Thuis in de Tuinwijk, met toneel, zang, dans en muziek, bedacht en uitgevoerd door wijkbewoners. De voorstelling vindt plaats op een aantal verrassende locaties in de buurt. Dus trek je wandelschoenen aan en beleef het verhaal van Trijnko, die op zoek gaat naar zijn echte vader.
Verder is een Kunstmarkt in de Bessemoerstraat en verrijst achter het Buurtcentrum een café-restaurant voor één dag: ‘Brasserie Bessemoer’. Daar kun je ook nog workshops doen en van live optredens kunt genieten. We nodigen wijkbewoners en andere belangstellenden van harte uit het feestterrein tot in alle uithoeken te verkennen en er met elkaar een fantastische dag van te maken.
Het volledige programma is te vinden op www.tuinwijkgroningen.nl

Opening
In de jaren zeventig van de vorige eeuw had wethouder Max van den Berg heel wat te stellen met de Tuinwijk… Nu komt hij terug als Commissaris van de Koningin om het Zomerfeest officieel te openen en een gastrol te spelen in de eerste scène van Thuis in de Tuinwijk. Vanaf 11.30 uur.

Reserveren Thuis in de Tuinwijk: thuisindetuinwijk@gmail.com. Er zijn vanaf 12 uur 10 voorstellingen. Kijk op www.tuinwijkgroningen.nl voor een overzicht van de aanvangstijden.
Start: bij het Buurtcentrum (Bessemoerstraat 2). Deelname aan de theaterwandeling is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten