maandag 9 juli 2012

Afvalbak voor hondenpoep 1 miljoen?


Hondenbezitters in Groningen vinden dat er meer afvalbakken voor honden in Groningen moeten komen nu het hondenbeleid is aangepast. Dat blijkt uit reacties die we vorige week ontvingen van vele hondenbezitters in Selwerd en Paddepoel.  Onder het motto “geen bakje voor kakzakje” deponeerden de hondenbezitters demonstratief de kakzakjes in eigen geïmproviseerd afvalzakken of legden deze op een verzamelplaats.

De hondenbezitters werden vandaag verrast dat na berichtgeving in de media vanmorgen één afvalbak was geplaatst in park Selwerd. Niet duidelijk is of deze bedoeld is voor de kakzakjes. Het is een algemene open afvalbak. In ieder geval iets want velen hebben geen zin om lang met de poep te lopen. Ze zijn schaars, slechts twee bakken in ons park.

We maken ons zorgen. In de stad Groningen zijn 10.000 honden waar de eigenaren hondenbelasting voor betalen en niets voor terug zien. Met een totale inning van rond de een miljoen euro zijn de voorzieningen zeker schaars te noemen en dat werkt niet stimulerend de kakkies te ruimen. Wat erger is dat het aanleiding geeft de belastingen te verhogen. Immers het intensieve beheer en onderhoud neemt toe en men vergeet de nadelige milieuaspecten met de toename aan plastic zakjes. En dat voor een stad die de duurzaamste stad van Nederland wil worden.

2 opmerkingen:

  1. GEWELDIG !!!!

    De "bak van 1 MILJOEN"....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. maak er maar 2 miljoen van.Laat ze de katten ook maar aan pakken en de paarden enz. De hondebezitters zijn weer de klos.

    BeantwoordenVerwijderen