donderdag 12 juli 2012

De hondenpoep bak van 1 miljoen kost geld “Wat een bak”


Eerder berichten wij dat hondenbezitters meer afvalbakken voor honden in Groningen willen. De actie “geen bakje voor kakzakje” had resultaat. De dagen erna zijn extra afvalbakken geplaatst. Niet alleen in Paddepoel hebben we begrepen. In Beijum werd één extra afvalbak waargenomen. Nog steeds is niet duidelijk of de grijze bakken bedoeld zijn voor het deponeren van de hondenpoep maar worden deze al wel door de hondenbezitters hiervoor gebruikt. 

In reactie op onze berichtgeving ontvingen wij via twitter de volgende mededeling: eens dat er meer afvalbakken voor hondenpoep moeten komen. Kost echter ook geld; wethouder gaat ermee aan de slag.

Met de jaarlijkse opbrengst van één miljoen euro aan hondenbelasting en de invoering van nieuw beleid is valt de opmerking “kost echter ook geld” wel heel verkeerd. De hondenbelasting is een heffing waar hondenbezitters nooit iets voor terug gezien hebben. De trouwe parkbezoekers van park Selwerd zijn verbolgen. Ik laat achterwege de vele opmerkingen maar wil er drie uitlichten:

  1.         We zijn het vertrouwen in de politiek kwijt. Geld vangen, beleid maken, leuke folders maken, en inhoudelijk niets doen. Het stimuleren van de  plastic zakjes en geen oplossing of bijdrage leveren aan het milieu
  2.       Een park aanpassen waar velen het mee oneens zijn. Hoezo, bijen hotels, meer bomen vlinders etc. Dat zie je toch niet gebeuren. Tonnen overbodig uitgeven noemen we dat zeker in een tijd van bezuinigen waar deze gelden betere bestemming verdienen. 
  3.       Het kost geld, laat ons niet lachen!  Miljoenen is aan hondenbelasting in de achterliggende periode ontvangen welke vrijwel niet zijn aangewend voor het hondenbeleid. Ze moesten zich schamen op het gemeentehuis!
Nee, wij nemen het beleid serieus. Het is immers democratisch tot stand gekomen en zien graag vrolijk gepimpte afvalbakken in de wijk en ruimen ons hondenkakkie het liefst in een milievriendelijke zakjes. 

Kortom er gaapt een groot gat tussen wat men verstaat onder beleid,  milieu en duurzaamheid en de uitvoering ervan.

Namens de hondenbezitters park Selwerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten