donderdag 26 juli 2012

Defibrillatoren in het winkelcentrum Paddepoel


Op 13 juli werd op de website van het winkelcentrum Paddepoel vermeld dat er vanaf die week defibrillatoren zichtbaar zouden hangen. We hebben een aantal keren een rondgang gedaan maar niet aangetroffen. Er blijkt een vertraging in de in de levering te zijn werd ons verteld iets wat op de site van het winkelcentrum niet is terug te vinden, dit terzijde.

Het is goed nieuws. Een apparaat wat een leven kan redden met één druk op de knop en inmiddels breeduit is uitgerold in Nederland. Nu heb ik zelf aan de wieg gestaan bij de ontwikkeling van dit apparaat en daarover het volgende:


Wat is een Defibrillator?
Het is denk ik alweer een zo'n twaalf jaar geleden dat de Groninger ondernemer Harry Palsma namens Medizon, nu gevestigd in Roden, als eerste de AED - Automatische Externe Defibrillator - introduceerde in Nederland. Ook ontwikkelde Medizon als eerste een cursus voor docenten en BHV-ers en gaf informatie over AED's. Sterker nog, Medizon zorgde er voor dat AED's bediend mogen worden door niet-medici en bereikte daarmee dat iedereen levensreddend kan handelen. De AED kan een slachtoffer van een hartaanval een schok toedienen,
waardoor het hart weer op gang komt. Medizon is exclusief importeur van de Defitech Lifeline AED voor Nederland en België. Alle opgedane ervaring en expertise leidden ertoe dat er voor de AED een uitgebreid onderhoudsprogramma werd ontwikkeld. Daarnaast biedt Medizon de mogelijkheid om AED's te leasen, waardoor de AED voor een nog grotere groep bereikbaar is geworden.

Inmiddels wordt dit levensreddende apparaat op allerlei locaties aangetroffen zo ook in de huiskamer van CasPoMor en zijn al vele levens gered. Een apparaat welke in menige openbare ruimte aanwezig hoort te zijn even als de verbanddoos. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten