dinsdag 31 juli 2012

Dierenasiel Zuidwolde op zoek naar vrijwilligers

Denk je er wel eens aan om vrijwilliger te worden in het dierenasiel, maar heb je de stap nog niet gezet? Misschien weet je nog niet zo goed wat je dan zou gaan doen op het asiel, welke werkzaamheden er allemaal zijn en of je daar wel geschikt voor zou zijn. Meld je dan nu aan voor de eerstvolgende rondleiding en kennismaking voor nieuwe vrijwilligers bij dierenasiel Zuidwolde op de eerste donderdag van elke maand om 10.00. Je krijgt in een klein groepje een volledige rondleiding. Er zal verteld worden wat het werk inhoudt en welke klussen er te doen zijn. Het werk bestaat uit veel poetswerk van dierenverblijven (hond en kat), maar er komt veel meer bij kijken dan dat. Het dierenasiel is een dynamische en boeiende omgeving, waar je ontzettend veel kunt leren over katten en honden en veel bezig kunt zijn met de dieren zelf. In eerste instantie begin je als vrijwilliger om 08.30 met het poetsen van de katten- en hondenverblijven. En alhoewel deze rondleiding vrijblijvend is, is het vrijwilligerschap dat niet. Wij, maar zeker ook de dieren, moeten kunnen rekenen op de aanwezigheid van onze vrijwilligers, op de momenten dat zij ingeroosterd zijn.

Zo ken je direct al alle nieuwe vrijwilligers, maar ook kun je ter plekke alle vragen stellen die je nog hebt. Je hebt meteen een idee van al het werk op een dierenasiel en kunt goed zien dat elke nieuwe vrijwilliger erg nodig, maar ook heel welkom is. Ervaring is vaak niet nodig, maar affiniteit met dieren en een prettige werkhouding natuurlijk wel. Een dagdeel per week beschikbaar zijn is voldoende, maar meer is zeker prettig.
Voor deze kennismakingsrondleiding kun je je aanmelden door even een mailtje te sturen naar het asiel met daarin je naam en contactgegevens en door vervolgens op de eerste donderdag van de maand om 10.00 voor de deur te staan. Twijfel niet langer en word vrijwilliger bij het dierenasiel! Per rondleiding kunnen tien mensen zich aanmelden. Bij een grotere groep is de rondleider niet meer goed te verstaan, zijn de ruimtes te klein en kan niet iedereen hun vragen stellen.
Dierenasiel Zuidwolde is gelegen aan de Noordwolderweg 51a, waar op de eigen parkeerplaats geparkeerd kan worden. Ook is het dierenasiel met buslijn 61 prima bereikbaar, de bus stopt voor de deur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten