maandag 23 juli 2012

Expositie "Vervreemde Stilte" in Melkfabriek Bunne

De kunstenaarsvereniging Tynaarlo, waaronder Gea Koopman van ons kunstproject Universum,   organiseert een uitwisselingsproject met de Internationale Werkstattwoche Wittingen/Lüben (Duitsland) in augustus 2012.
Deze uitwisseling is een vervolg op jarenlange deelname aan deze internationale kunstenaarsgroep van Diek Boerman en Hieke Veenstra, beiden lid van de Kunstenaarsvereniging VANTYNAARLO. Drijfveer ach- ter dit uitwisselingsproject is dat kunst en cultuur mensen verbindt en positieve invloed heeft op menselijke verhoudingen, zowel nationaal als internationaal.
Bij de Internationale Werkstattwoche zijn dit jaar 26 kunstenaars uit 13 landen betrokken. Elke twee jaar wordt sinds 1990 na de val van de Muur (1989) een Internationale Werkstattwoche in Wittingen /Lüben georganiseerd, om een kunstzinnige brug tussen verschillende landen te bouwen. De kunstenaars worden in Lüben gehuisvest en dit is tevens de werkplaats.
De kunstenaars komen uit Bulgarije, Duitsland, Egypte, Georgië, Israël, Italië, Japan, Letland, Nederland, Oostenrijk, Polen, Rusland, Slowakije. Het thema dat ze kozen is “Vervreemde stilte”. De kunstwerken zijn het resultaat van een periode samen werken en zijn in Duitsland en worden geëxposeerd in Wittingen, Gifhorn, Wolfsburg en nu in Nederland in de gemeente Tynaarlo en Midden-Drenthe.
Elf leden leden van de Kunstenaarsvereniging VANTYNAARLO hebben het thema “Vervreemde Stilte” eveneens uitgewerkt, door zich te laten inspireren door kunstwerken van de Internationale Werkstattwoche.

Expositie “Vervreemde Stilte” is de Melkfabriek, Peizerweg 2 in Bunne en is open op zaterdag 4,11,18 en 25 augustus  telkens van 11:00 – 17:00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten