zondag 29 juli 2012

Finale Kracht van Sport en de Vrolijkheid Sportpark de ParrelOp 4 augustus is de feestelijke finale van De Kracht van Sport in sportpark De Parrel in  de Groninger wijk Selwerd Vanaf 7 april hebben voetballers uit de Groninger asielzoekerscentra Musselkanaal, Delfzijl en Oude Pekela tegen elkaar gestreden op het voetbalveld. En nu, als afsluiting en hoogtepunt, is er een eindtoernooi in de stad Groningen. Naast spannende voetbalwedstrijden is er een uitgebreid programma met muziek, dansvoorstellingen, graffiti, heerlijke hapjes, en nog meer. Al kom je uit een ander deel van de wereld, al spreek je elkaars taal nauwelijks: de Kracht van Sport is voor iedereen gelijk duidelijk.
De Kracht van Sport wordt georganiseerd door “de Vrolijkheid”, een landelijke organisatie die inmiddels ruim 10 jaar op vrijwel alle azc’s kunstzinnige en sportieve activiteiten organiseert voor kinderen en jongeren. In alle Groningse gemeenten met een azc zijn er voetbaltoernooien georganiseerd, Op 7 april was de aftrap in Musselkanaal, daarna werd er gevoetbald in Oude Pekela en in Delfzijl, en nu, voor een beslissende finale is er op 4 augustus een voetbaltoernooi in de stad Groningen. Op azc Ter Apel is intern een apart voetbaltoernooi georganiseerd. Voorafgaande aan de lokale toernooien krijgen de jongeren/kinderen binnen en buiten de azc’s verschillende trainingen.

Sport helpt om stressvolle situaties het hoofd te bieden en positieve ervaringen op te doen. In de zomer van 2011 is er in Musselkanaal een vriendschappelijk, multicultureel voetbaltoernooi georganiseerd voor de jonge bewoners van het azc en de omwonenden. Op basis van deze succesvolle ervaring is het plan ontstaan om dit voor alle kinderen uit de Groningse azc’s, Oude-Pekela, Musselkanaal en Delfzijl (voor het azc in Ter Apel is er een aangepast programma) te organiseren. En zo is De Kracht van Sport ontstaan. “De kracht van Sport” wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Nationale Postcode Loterij, het Oranjefonds, de deelnemende gemeentes en Mamamini.
De opening met carnavalis om 11.30.  is Iedereen, welkom bij V.V. Mamio op Sportpark De Parrel, Eikenlaan 292

Geen opmerkingen:

Een reactie posten