maandag 9 juli 2012

Geslaagd trainingsweekend Bao Trieu


Weer een mooi Trainingsweekend voorbij! Kung Fu vereniging Bao Trieu / Blijd hield afgelopen weekend hun jaarlijkse trainingsweekend. Dit jaar wat later dan gebruikelijk, omdat er rekening werd gehouden met de late schoolvakantie voor Groningen en de EK voetbal. Het trainingsweekend  was een groot succes. Gelukkig werkte het weer volledig mee. Zaterdag 7 juli was het mooi droog weer, dus er kon buiten getraind worden bij Bao Trieu Sportcentrum aan de Spicastraat. Als afsluiting vond om 16:00 uur een demonstratie buiten plaats. De tweede dag van het BTB Trainingsweekend vindt elk jaar plaats in de grote sporthal van BEA sportcentrum in Haren. Doordat het zondag 8 juli wat regenachtig was, was het er niet benauwd.

Zo’n 60 mensen (zelfs een groepje uit Heerlen, Limburg) deden zaterdag mee. Verschillende stijlen van de Chinese Gevechtskunst werden beoefend o.l.v. Chinese Grootmeesters, maar er werd ook fanatiek gebokst met de Honggaarse bokstrainer Robert Bikkes. En ook dit jaar was 3-voudig Nederlands kampioen Popping (moderne dansstijl) Jing Wang aanwezig voor een prachtige workshop.

Foto's van de eerste dag:     klik hier  
Foto's van de  tweede dag : klik hier
 
Het demo-programma was dit jaar erg gevarieerd. Na de gebruikelijke Chinese leeuwendans, dit jaar uitgevoerd door het Jeugdteam van Bao Trieu, werden er verschillende Wushu / Kung fu stijlvormen (ongewapende / gewapende schijngevechten), en snelle ingestudeerde gevechtjes gedemonstreerd. Daarnaast was er ook een prachtige Moderne Dans te zien, uitgevoerd door Milou en Garry, twee net afgestuurde studenten van de HBO Dansacademie Lucia Marthas Groningen. Milou heeft als kind tussen haar 6e en 11e intensief getraind bij Earl Blijd, de trainer van Bao Trieu. De afsluitende Chinese Drakendans werd dit jaar niet uitgevoerd door leden van Bao Trieu Sportcentrum, maar door 10 leerlingen van groep 8 van de St. Michaelschool, die voor hun Eindfeest van 18 juli hard aan het trainen zijn.

Zondag 8 juli deden 50 mensen mee aan de tweede dag van het Bao Trieu Trainingsweekend. Deze dag kregen zij les van verschillende grote namen van diverse gevechtskunsten:
- dhr Yanlong Li, een grote Wushu-kampioen uit China, maar hij woont nu in Wolfsburg, Duitsland.
- mevr. Qiuping Lin, veelvoudig national Chinees kampioen Taiji (Taichi), maar ook wereldkampioen
- Eduard van Uffelen, nationale Bondscoach voro de jongeren van de Nederlandse Boksbond
- de Kickboks Legende: Ernesto Hoost, Mister Perfect.
- de bekende Taekwondo trainer Henk Meijer uit Groningen
- de ervaren Brazilian Jiu Jitsu specialist Remco Pardoel.

Er heerste vooral een ontspannen, warme sfeer. Verschillende vechtsporters van verschillende sportscholen, afkomstig van compleet verschillende stijlen, van Taiji (taichi), Kung Fu /Wushu, boksen, taekwondo, thaiboksen tot BJJ, waren met elkaar intensief aan het oefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten