vrijdag 20 juli 2012

Jong geleerd is oud gedaan’…Help jongeren in crisistijduitdemin.nl is een website voor  jongeren vanaf  veertien jaar die geldproblemen hebben, zich zorgen maken of een vraag hebben over geldzaken. Zij kunnen chatten met een deskundig vrijwilliger van Humanitas.
Er is een dringende behoefte om jongeren van goed financieel advies te voorzien. Het blijkt namelijk dat bijna 70% van de jongeren het moeilijk vindt om met geld om te gaan in de huidige consumptiemaatschappij. Een deel hiervan vertoont financieel risicovol gedrag met betrekking tot mobiele telefonie, scooters, kleding en uitgaan.
Uitdemin.nl is landelijk al een groot succes en wil nu ook de jongeren uit de provincie Groningen bewust maken van geldzaken. Het project beoogt de volgende drie doelstellingen:
Een luisterend oog; inzicht in eigen situatie en functioneert tevens als doorverwijzer.
Humanitas onderscheidt zich door anoniem hulp te verlenen aan jongeren. Dit is een succes, omdat jongeren zich vaak schamen voor hun geldproblemen.

Voor dit fantastische project zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!
 Interesse?: neem contact op met: Dorien Rensma Email: d.rensma@humanitas.nl, tel: 0683810473  of kijk eens op: www.uitdemin.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten