dinsdag 10 juli 2012

Paddepoel gemarkeerd met UniversumkunstBewoners betrekken bij kunst  met het bijpassende thema Universum. Dat was de uitdaging een jaar geleden.  Bewoners en kunstenaars hebben gezamenlijk gewerkt aan het tot stand komen van een aantal kunstwerken . De kunstwerken zijn ge├»nspireerd op het thema Universum en dat is niet onlogisch. Alle straten in de Groninger wijk Paddepoel zijn vernoemd naar de planeten en het sterrenstelsel. 

Twee van de inmiddels gerealiseerde kunstwerken worden op dinsdag 17 en woensdag 18 juli opgehangen. Het eerste kunstwerk boven de ingang van de jongerenflat aan de Zonnelaan tegenover het Shell tankstation en de tweede aan de zijgevel van de Spicaflat nabij de Pleiadenbrug.

Aan het einde van dit jaar zal het hele project voltooid zijn en hangen er op vier plekken in de wijk markante markeringen. Vanuit alle ingangen en richtingen is de relatie met het Universum zichtbaar binnen de wijk.

Paddepoel is een wijk volop in beweging. Veel activiteiten om jongeren te huisvesten in deze wijk. Faciliteiten en kunst kunnen niet ontbreken. Een wandelroute met kunst en de uitleg over het zonnestelsel zou dan ook het vervolg kunnen zijn. Paddepoel een toeristische trekpleister? en bij de buren op het Zernikecomplex kijken naar het heelal! Wie weet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten