donderdag 26 juli 2012

Paddepoelers op vakantie-Indonesië 4 Dierenmarkten en Fietstaxi


We zijn aangekomen in Yogyakarta.


Jogjakarta (Indonesisch: Yogyakarta, oude spelwijze: Djokjakarta) is een provincie en stad in Midden-Java, Indonesië. De provincie heeft de status van bijzonder district (Daerah Istimewa Yogyakarta), ook wel aangegeven als DIY.
De provincie en de stad waren vroeger onderdeel van het centrum van het Javaanse rijk Mataram en werd toen Ngayogyakarta Hadiningrat genoemd. Deze naam wordt nog steeds gebruikt voor het complex dat de Kraton vormt. Na een geschil in 1755 werd het rijk opgesplitst in twee rijken, het Sultanaat van Jogjakarta en het rijk van de Soesoehoenan van Soerakarta. Later werden nog twee delen afgesplitst.  Lees meer.
 
Een leuke dag in  Yogyakarta vandaag met onder meer een bezoek aan de vogeltjes markt Pasar Burung.(bestaand filmpje op youtube)  Onderweg zagen we een wrak op een truck en het bleek een fiat uit 1951 te zijn (zie foto). Deze auto wordt helemaal gerestaureerd en dan via internet verkocht (vaak aan een rijk iemand uit Jakarta). En tenslotte een klein stukje met een becak (fietstaxi)

De 'bird market' Pasar Burung is anders dan onze dierenmarkten. Talloze in het wild gevangen dieren zitten in kleine kooien te wachten op een koper. Naast duizenden vogels zie je hier ook veel andere dieren als apen, slangen etc.
Verder genieten we hier volop. Later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten