maandag 30 juli 2012

Paddepoelers op vakantie-Indonesië 6 Soerabaja verkennen


De Paddepoelers verblijven in  Kalijudan wat gelegen is op een hele mooie kampong in het oosten van Surabaya. Eergisteren wandelend de omgeving verkennen en het was niet gemakkelijk om van de kampung af te komen (net een doolhof). Langs een kerk wandelend werden we uitgenodigd een kerk te komen te bekijken. De uitnodiging konden we niet afslaan.  We werden zelfs nog apart welkom geheten en de predikant maakte zijn excuus dat hij geen Engels sprak. De hele preek was in het Indonesisch dus ik heb er niet veel van verstaan maar de moeder van de predikant had een I-pad en gaf me de vertaling in het Engels. Het was een hele leuke ervaring. Vervolgens met een blue bird taxi naar de Galaxy Mal, een bijenkorf in het groot.  De taxi kost hier in Surabaya erg weinig. Voor tussen de 20.000 en 30.000 roepia brengt hij je waar je heen wil.
Gisteren een bezoek aan het Ereveld Kembang Kuning. De begraafplaats, waar alle slachtoffers die tijdens de 2e wereldoorlog zijn gesneuveld liggen hier begraven, wordt heel goed onderhouden.
Na onze namen in het register te hebben geschreven zijn we met de taxi naar de haven Kali Mas gegaan. In deze traditionele haven komen grote aantallen Buginese schoeners die volgepakt worden met allerlei handelwaar . In Tunyungan plaza hebben we weer even geshopt en gegeten.We zijn van homestay verhuisd in na het inchecken zijn we naar "Kebun Binatang Surabaya" de grootste dierentuin van zuid-oost Azië. Voor de maatstaven van hier ziet het er goed uit, in ieder geval beter dan de dierentuin in Yogyakarta waar we in 2009 waren geweest.
Morgen moeten we er vroeg uit, de trein naar Kalibaru vertrekt om 9.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten