vrijdag 13 juli 2012

PvdD wenst geen bont op Groninger Modeshow


Op koopzondag 2 september vind de eerste editie van de Groninger Modeparade plaats, met een heuse catwalk op de Grote Markt. De Partij voor de Dieren vindt dat er tijdens deze modeparade geen bont gedragen mag worden. Volgens fractievoorzitter Ger Jan Kelder is de modewereld bezig om weer bont in de kleding te verwerken. Het zou dan om kragen en andere details gaan. Volgens Kelder sterven voor bont jaarlijks onnodig miljoenen dieren. De gemeente moet de deelnemers verbieden bont te gebruiken.

De grote modeshow wordt gehouden op een 24 meter lange catwalk vanaf de trappen van het Informatiecentrum. De catwalk eindigt op een groot podium. Een parade door de binnenstad kondigt de parade aan.
Alle bedrijven in de stad die iets met mode doen, kunnen zich hier presenteren. Groningen is een belangrijk centrum op het gebied van mode, met grote en kleine kledingwinkels en diverse topontwerpers. Om dit te laten zien wordt Modestad Groningen met een show en parade voor het voetlicht gebracht. Het initiatief komt van de Groningen City Club, die door het organiseren van evenementen, de koopzondagen extra aantrekkelijk wil maken voor het winkelend publiek. Ook de Gemeente en Marketing Groningen participeren in het evenement, dat wordt uitgevoerd door het bedrijf Pro Image Group.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten