maandag 2 juli 2012

Toegang Crematorium binnenkort opgelost

Nog te laat, maar toch. Een zaak die we begin dit jaar onder de aandacht brachten daarvan lijkt de oplossing nabij. Ondanks deze maatregel blijft de toegang naar dit Crematorium de slechtste van Nederland. Met ondersteuning van het CDA die deze kwestie ook namens ons op de Groninger agenda plaatste. Nog dit jaar zullen er concrete maatregelen worden genomen om de parkeerproblemen bij het crematorium aan het begin van Zernike op te lossen.
Dat antwoordt het college van B&W op vragen van het CDA en de ChristenUnie.
In de stuurgroep Zernike zijn onlangs afspraken gemaakt waarmee het voor bezoekers van het crematorium gemakkelijker wordt om een parkeerplaats te vinden.
Zo heeft het college inmiddels een verkeersbesluit in voorbereiding voor een parkeerverbod langs beide zijden van de Crematoriumlaan. Ook zal het parkeerterrein worden voorzien van belijnde parkeervakken. Dat zorgt voor een efficiĆ«nter gebruik van het terrein, waardoor er meer auto’s geparkeerd kunnen worden.
Verder krijgen straks alleen nog bezoekers van het crematorium (via een slagboom) toegang tot de parkeerplaats en kunnen gebruikers en bezoekers van andere instellingen op Zernike er niet meer gratis parkeren. Met de RUG is bovendien afgesproken dat op piekmomenten bezoekers van het crematorium gebruik mogen maken van parkeerterrein P5.
Het is de bedoeling dat de genoemde maatregelen nog voor het einde van het jaar ingaan. Binnenkort komen daar raadsvoorstellen voor.
Bron: Gemeente Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten