zaterdag 25 augustus 2012

Bridgecursussen in "Stad en Ommeland"


De Bridgeschool Groningen is net opgericht en probeert mensen te enthousiasmeren voor het bridgespel en richt zich op de doelgroep 55 plus. Bridgen in clubverband doet de veelvoorkomende eenzaamheid onder deze doelgroep afnemen blijkt uit onderzoek van Nivel.   De bridgecursussen worden aangeboden op een laagdrempelige manier en worden zoveel mogelijk in de eigen sociale omgeving van de mensen gegeven.

Met ingang van het komende najaar start de Bridgeschool Groningen (BSG) met het geven van bridgecursussen in “Stad en Ommeland”.

Het cursusaanbod is veelzijdig en is gericht op vrijwel iedere potentiƫle cursist. Van starterscursussen tot vervolgcursussen en van opfriscursussen tot themagerichte cursussen. De opfriscursussen zijn bedoeld voor mensen die in het verleden hebben gebridged of voor mensen die hun eigen bridgekennis en bridgekunde willen verhogen. De themagerichte cursussen richten zich o.a. op leden van een bridgevereniging.
De cursussen starten bij voldoende aanmeldingen eind september/begin oktober van dit jaar. Een cursus bestaat uit 10 lessen en de kosten bedragen
€ 95, - per persoon, exclusief de kosten van de lesboekjes. Voor de cursisten uit de stad Groningen bestaat de mogelijkheid om met coupon C 25 van de Stadjerspas een korting van € 20, - op het cursusgeld te krijgen. De cursussen worden in overleg met de cursusgroepen overdag of s’avonds gegeven. Elke les duurt 2,5 uur.  De cursussen worden zoveel mogelijk gegeven bij u in de buurt  (in wijkcentra, buurthuizen en dergelijke). Alle cursussen worden gegeven door, officieel door de Nederlandse Bridgebond (NBB), gediplomeerde docenten.


Heeft u nog nooit gebridged of zelfs nog nooit gekaart, dan is dit zeker geen onoverkomelijke drempel om zich op te geven voor de starterscursus. Iedereen kan namelijk het uitdagende, verrassende en veelzijdige bridgespel leren en onder de knie krijgen. In ieder geval zullen de cursisten na de eerste cursus al veel speelvreugde van het bridgen kunnen ervaren.

Ga de uitdaging aan en ontdek dat met bridgen een nieuwe en zeer verrassende wereld opengaat. Een wereld waarin met en tegen elkaar wordt gespeeld voor een zo goed mogelijk resultaat. Maar ook waarin,  om met de Olympische gedachte te spreken,  meedoen belangrijker is dan winnen.

Voor opgave of voor meer informatie kan men telefonisch of per e-mail contact opnemen met Ans Dito: telefoon 050-3113206 of e-mail: j.c.dito@inter.nl.net  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten