woensdag 29 augustus 2012

Floriade Groningen een sfeerimpressie

We kwamen de Floriade site tot ontdekking met een mooie sfeerimpressie. Klik hier  


Groningen heeft dinsdag, 28 augustus, bezoek gehad van het selectiecomite van de Floriade in 2022. Dat bekijkt of de stad geschikt is voor het organiseren van dit mega-evenement in 2022.
Groningen moet opboksen tegen drie andere Nederlandse kandidaten: Amsterdam, Almere en Boskoop. Als het aan de gemeente ligt wordt de Floriade gehouden op het terrein van de voormalige SuikerUnie. Dat was ook een van de locaties die het Comité te zien kreeg. In september wordt bekend welke gemeente de Floriade toegewezen krijgt.

In de raadsvergadering van woensdag 18 juli is de gemeenteraad van Groningen akkoord gegaan met de kandidaatstelling van Groningen voor Floriade 2022. Indien Groningen begin oktober de Wereldtentoonstelling krijgt toegewezen door de Nederlandse Tuinbouwraad wordt de gemeenteraad daar opnieuw bij betrokken. Die voorwaarde werd door de raad gesteld.
Een aantal fracties toonde in de raadsvergadering hun zorg over de kosten van de ontwikkeling van de noordelijke Floriade. Wethouder Frank de Vries kon die zorg wegnemen door aan te geven dat de gemeentelijke bijdrage van 10 miljoen echt de bovengrens is. Naast bezorgdheid was er ook lof voor de inhoud en uitvoering van het bidbook waarmee Groningen haar deelname aan de kandidaatstelling heeft vormgegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten