dinsdag 21 augustus 2012

Kermis in Groningen met uitbreiding Damsterdiep

Kermis, volksvermaak nummer één! van 23 t/m 28 augustus weer zwieren en zwaaien, of ergens een gokje wagen. Genieten van een overheerlijke oliebol, portie poffertjes, zuurstok of een suikerspin. Maar kermis is ook pluche beesten en klokjes. Kriebels in de buik van snelheidsmonsters. Lachende kinderen vergezeld door ouders of opa’s en oma’s. Een drankje op een terras. Kermis is eigenlijk te veel om op te noemen.

Ieder jaar, eind augustus, organiseert de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken de viering van Groningens Ontzet. Deze dag is één van de belangrijkste feestdagen voor stad en ommelanden met een groot aantal feestelijkheden, een kermis en een groot vuurwerk.

Nieuwe kermislocatie erbij: Damsterplein Vanaf dit jaar wordt de Groningens Ontzet Kermis uitgebreid met een extra kermislocatie aan het Damsterplein. Een ideale en ruime kermislocatie met een parkeergarage onder de attracties! En met een paar minuutjes lopen ben je vanaf de kermis op het Damsterplein op de Grote Markt.


Enkele highlights op de twee locaties zijn; Break Dance, achtbaan “Crazy Coaster” met draaiende gondels, Buggy, Babysport, Autoscooter, de 70 meter hoge Booster Maxx en vele andere attracties. Nieuw voor Groningen is de Flying Jump.

Kortingsbonnen
Vanaf donderdag 23 augustus a.s. zijn er kortingsbonnen te downloaden op de website www.kermisingroningen.nl. Met deze kortingsbonnen is het wel heel voordelig kermisvieren! Alle festiviteiten in de stad Op de 28ste vinden de feestelijkheden van ‘Groningens Ontzet in 1672’ plaats. Met een uitgebreid stadsprogramma, een afwisselend Peerdespul, heel veel muziek en tot slot een Groots Briljant Vuurwerk vanaf de Zuiderhaven. Kijk voor het uitgebreide programma op www.volksvermakengroningen.nl

Kortom weer een week die bol staat van activiteiten in de Groninger binnenstad!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten