woensdag 15 augustus 2012

Negatief zwemadvies Kardinge - Blauwalg

De provincie Groningen geeft een negatief zwemadvies af voor Recreatieplas Kardinge in Groningen. Dit vanwege een hoge concentratie blauwalg. Bij een negatief zwemadvies raadt de provincie af om het water in te gaan. Zwemmers hebben een grote kans op huidirritatie of maag- en darmklachten.

Kwaliteit zwemwater
De waterschappen controleren de kwaliteit van het zwemwater in de maanden mei tot en met september. Zij kijken naar helderheid, zuurgraad, temperatuur en of er bacteriën in het water aanwezig zijn die  gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Locaties waar bijvoorbeeld blauwalg of zwemmersjeuk is geconstateerd worden iedere week geïnspecteerd.
Blijkt uit de bemonstering dat de hoeveelheid blauwalgen voldoende is afgenomen of verdwenen, dan worden de borden verwijderd en volgt daarover een mededeling op onze website en in de pers.

Hygiene en veiligheid
De provincie controleert de zwemaccommodaties op hygiëne en veiligheid (zoals drijflijnen, afvalbakken en douches). Algemene informatie over zwemwaterlocaties is te vinden op onze website. Voor het laatste nieuws kunt u ook bellen met de zwemwatertelefoon van de provincie Groningen (tel. 050 - 316 4455) of kijken op NOS teletekstpagina 725.

Meer informatie
Informatie over mogelijke gezondheidsklachten vindt u op de website van de GGD Groningen.

Bron: www.provinciegroningen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten