dinsdag 7 augustus 2012

Noorderzon in opbouw

meer foto's klik hier
Het begint nu pas echt te kriebelen voor de liefhebbers van het Groningse festival Noorderzon. Afgelopen maandag is de opbouw van het festivalterrein in het Noorderplantsoen begonnen.
Als eerste wordt het productiekantoor gebouwd en de vloer van het paviljoen bij de vijver gelegd. Dinsdag en woensdag wordt de kiosk opgebouwd, donderdag de grote tent tegenover de speelweide en daarna de spiegeltenten. Maandag 13 agustus begint de kaartverkoop bij de kiosk en op donderdag 16 augustus gaat het festival van start. Tot en met 26 augustus is het dan feest in het Noorderplantsoen.

Het festival wordt sinds 1991 georganiseerd en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot evenement met gemiddeld 135.000 bezoekers.  Zie ook het complete programma van Noorderzon 2012.


De Mussengang is de bijnaam van een berucht Gronings studentenhuis dat in de jaren ‘90 centraal stond in het stripfeuilleton van Frank den Hollander en illustrator Bert Cornelius. De belevenissen van de bewoners van het beroemde studentenhuis verschenen wekelijks in de Universiteitskrant en waren erg populair onder studenten. De stripverhalen werden later bewerkt voor toneel en zorgden voor uitverkochte zalen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten