zondag 12 augustus 2012

Paddepoelers op vakantie 11-Indonesië Ubud en dan naar huis!


Het was weer als thuiskomen, drie jaar later. Het dorp is drie keer zo groot geworden met allemaal hotels, guesthouses en winkels. De sawa, (een rijstveld (Maleis: sawa of sawah), wordt langzaam teruggedrongen. Je hoeft nog geen stap te verzetten of er wordt je gevraagd of je een taxi of transport nodigt hebt terwijl alles op loopafstand te bereiken is en het is het vermelden waard dat de prijzen in drie jaar flink zijn gestegen.

Op één van onze laatste vakantie dagen in Indonisië hebben we een olifant-resort bezocht. We waren op zeven uur opgestaan en we maakten een rit met een Sumatraanse olifant genaamd Arum. Arum is 28 jaar oud en weegt 2500 kilo schoon aan de haak. Het was een mooie belevenis.
's Middag  nog wat gewandeld en na het avondeten zijn we begonnen met het inpakken van de rugzakken en de nieuw aangeschafte koffer (alles paste niet meer in de rugzakken).
Morgen helaas naar huis, maar eigenlijk ook best fijn. Wat vliegen de vier weken om als je het na je zin hebt.

Ubud is een stad op het Indonesische eiland Bali in Ubud District, gelegen tussen rijstvelden en steile ravijnen in de centrale uitlopers van de Gianyar regentschap. Een van de belangrijkste kunst-Bali en culturele centra, heeft het zich ontwikkeld een grote toeristische industrie. Ubud heeft een bevolking van ongeveer 30.000 mensen, maar het wordt steeds moeilijker om de stad zelf te onderscheiden van de dorpen die het omringen.
De stad was oorspronkelijk van belang als bron van geneeskrachtige kruiden en planten, Ubud dankt zijn naam aan het Balinese woord ubad (geneeskunde).  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten