donderdag 30 augustus 2012

Pauline Sparreboom dertiende huisdichter RUGPauline Sparreboom is gekozen tot de dertiende huisdichter van de RUG. Pauline is studente Nederlands en Filosofie. Volgens juryvoorzitter en stadsdichter Stefan Nieuwenhuis heeft Pauline met haar gedicht Geef me iets te weten gewoonweg het beste gedicht geschreven. Sparreboom zal voor het eerst te bewonderen zijn bij de opening van het Academisch jaar waar ze haar winnende gedicht zal voordragen.
Pauline neemt het stokje over van Jet Langerak die onlangs een buitengewoon succesvol eindproject afleverde op Noorderzon met haar Dichtwand, een soort koelkastpoĆ«zie in het groot. 

Kijk, daar dobberen twee meisjes op het water. De ene is huisdichter af, de ander neemt het stokje over. Ze vissen naar woorden. Daar zitten ze, en ze praten over angst. De angst om op een dag de woorden niet meer te kunnen vinden. De angst dat mensen hun woorden niet verstaan, of zelfs lelijk vinden. Toch vissen ze verder, proberend de wereld een klein beetje te begrijpen.

Een video:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten