zondag 16 september 2012

Alzheimer café Groningen Noord

Het Alzheimer café Groningen Noord in Patrimonium in de Groninger wijk Selwerd werd 11 september officieel geopend waarbij we leuke contacten hebben gelegd. Het Alzheimer café in Patrimonium is bedoeld voor Groningen Noord en een plek waar men u graag behulpzaam is ons te informeren over deze ziekte en ons op weg te helpen daar waar het ons in onze directe omgeving treft. Een plek waar deskundigen graag hun kennis delen met familie, mantelzorgers etc. 
Zo spraken we met onder anderen met Carin Zomer. Voor ons als redactie is het fantastisch verslag te doen van nieuwe ontwikkelingen, maar veel belangrijke is dergelijke trajecten af en toe eens uit te lichten. Wat is de ziekte Alzheimer, wat doet Carin Zomer binnen Zinn, achtergronden van de werkelijkheid hoe mensen worden verpleegd en waar ze tegen aanlopen. Hoe wordt samen gewerkt en met welke instanties. Zaken, welke we niet tot in de details hoeven te weten maar wel inzicht geven in de zorg die steeds meer onder druk komt te staan en waar een ontwikkeling gaande is een grote beroep op de samenleving te doen. Samen zorgen voor elkaar. We hopen op korte termijn iet van Carin Zomer te mogen vernemen, want zorg is iets wat ons allen aangaat.

Op de onderstaande data de eerstvolgende activiteiten:
9 oktober - Wat is dementie?
Gelukkig is er een dokter in de zaal. Arnold Bisschop specialist ouderengeneeskunde en hoofd behandeling bij ZINN neemt u mee naar de wondere wereld van dementie. Wat verstaan we eronder, hoe uit het zich en welke medicijnen zijn er. 

13 november - Diagnose dementie! Help wat nu?
Dementie heeft gevolgen voor het gedrag, maar welke? Geja Boomsma, psycholoog bij Team290 kijkt samen met ons naar de veranderingen die op kunnen treden als gevolg van dementie. Ook zo nieuwsgierig of dat voor iedereen hetzelfde is? We verwelkomen u graag om dit te komen ontdekken.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om ca. 21.00 uur. De toegang is gratis.
Waar?  Grand Café, ZINN locatie Patrimonium, Beukenlaan 36 te Groningen.
Inlichtingen  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellis ten Hoove, tel. (050) 752 5638 of e.tenhoove@zinnzorg.nl.
Organisatie  Het Alzheimer Café Groningen Noord is een initiatief van Alzheimer NL in samenwerking met Dignis, Zorgen voor Morgen, Netwerk Dementie Groningen, Humanitas en ZINN locatie Patrimonium.
P.S.  Wilt u op de hoogte gehouden worden over het Alzheimer Café Groningen Noord?
        Stuurt u dan een berichtje naar:  l.cator@zinnzorg.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten