donderdag 13 september 2012

Arno Rutte VVD naar Den Haag - Groen Links likt haar wonden

Eén van onze volgers is Arno Rutte van de VVD fractie in de gemeente Groningen. Arno Rutte stond op plek 38 en is nu Tweede Kamer lid namens de VVD. Via twitter laat Arno Rutte weten met hart en ziel te zullen werken aan een beter Nederland. Wij wensen hem alle wijsheid in het politieke centrum van Nederland, Den Haag.

GroenLinks is de grote verliezer van de Tweede Kamerverkiezingen 2012 in Groningen. Dat blijkt uit de uitslagen per gemeente. Haalde de Groningse collegepartij bij de Kamerverkiezingen van 2010 nog 13 procent van de stemmen, dit jaar is het aantal gekelderd naar 5 procent. Op plaatselijk niveau is het begrijpelijk. Zowel landelijke onenigheid binnen deze partij als de verwarrende bestuurs uitoefening van de Groninger wethouder Karin Dekker, die willens en wetens een tram in Groningen wil realiseren, een logisch gevolg.

Alle informatie over de politieke informatie over Groningen: Dichtbij.nl


Wellicht zijn veel Groningse GroenLinks-stemmen -al dan niet strategisch- naar de PvdA gegaan, want die partij is de grote winnaar in de stad. De sociaal-democraten haalden 36 procent van de stemmen, tegen 29 procent in 2010. Daarmee verstevigt de PvdA haar traditionele positie als grootste partij in Groningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten