vrijdag 28 september 2012

Begroting wethouder van 31 miljoen nu onder leiding van D66Wethouder Ton Schroor van D66 leidt de opstelling van de begroting van de gemeente Groningen. Dat maakte burgemeester Peter Rehwinkel vrijdagmiddag bekend. Een hoop gesteggel waar urenlang overlegd moest worden om dit resultaat te bereiken.
 
Sinds woensdag is het crisis in het stadsbestuur. De wethouders van PvdA en GroenLinks boden hun ontslag aan toen bleek dat de andere twee wethouders de tramplannen uit de begroting wilden schrappen.
Een collegecrisis die eraan zat te komen. Al tijdens het voorjaarsdebat eerder dit jaar werd met steun van SP en D66 een motie van CDA en VVD aangenomen, waarin werd uitgesproken dat als de financiĆ«le situatie gelijk zou blijven, de regiotram niet door kon gaan. 

Fractievoorzitter Jan Seton ziet lichtpunten in deze crisis: “Het is goed voor de stad dat nu duidelijk is dat de tram niet doorgaat. Hierdoor kunnen we onze tijd en energie volledig besteden aan een degelijke begroting en samenwerken aan een stabiel college. Geen overbodige luxe in een tijd van recessie!” 

Dat het veel geld gekost heeft blijft achterwege dan wel  een aanbeveling om voor nieuwe beleidsontwikkelingen grenzen te bepalen voor het uitgeven van overheidsgeld.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten