woensdag 5 september 2012

Buurtvereniging Paddepoel Noord-Oost houdt openmiddagOp zaterdag 13 oktober van 13:30 - 16:30 organiseert buurtvereniging Paddepoel Noord-Oost een openmiddag in de kinderwerktuin aan de Coronastraat.

Recentelijk hebben een aantal buurtbewoners in Paddepoel Noord-Oost een buurtvereniging opgericht. Paddepoel Noord-Oost is het gebied rondom de straten Coronastraat, Morgensterlaan, Saturnuslaan, Kometenstraat, Mercuriusstraat. De buurtvereniging maakt voor haar activiteiten gebruik van de faciliteiten van de kinderwerktuin aan de Coronastraat. Op dit terrein is een speeltuintje gerealiseerd voor de allerjongste buurtbewoners en er is een dierenverblijf waar binnenkort ook kleine dieren worden gehuisvest, zoals kippen.

Het doel van onze vereniging is om een aantal keren per jaar leuke activiteiten te organiseren waardoor buurtbewoners gezellig met elkaar bezig zijn zoals knutselavonden, bloemschikken etc. en idee├źn zijn natuurlijk altijd welkom. De vereniging is op zoek naar vrijwilligers en leden. Als u lid wilt worden of u wilt zich aanmelden alsvrijwilliger: klik hier.

Openmiddag zaterdag 13 oktober 13:30 -16:30 uur

Plaatsen van banieren bij de ingang van de schooltuintjes
Voorafgaande aan de open middag worden er door de beeldende kunstenaars Anja Lofvers en Hilda Top diverse workshops georganiseerd op basisscholen in de omgeving. De kinderen gaan leuke tekeningen maken welke door Anja en Hilda worden verwerkt in twee banieren. Deze banieren zullen bij de ingang van de schooltuintjes worden geplaatst.

Roofvogelshow
Valkenier Ruud Sanders komt langs voor een demonstratie met buizerds, valken, uilen en arenden. Ook zal hij tijdens zijn aanwezigheid uitleg geven over valkerij, roofvogels en uilen.


Natuurknutselen
Door Anja en Hilda worden er op deze middag aan de aanwezige kinderen workshops gegeven in het knutselen met natuurlijke elementen en zal er in de speeltuin met behulp van kleine steentjes een kompasroos worden gelegd.

Goudklompjes zoeken 
De allerkleinsten onder ons kunnen in de waterbaan in de speeltuin als echte goudzoekers op zoek naar ‘’klompjes goud’’ die daar door ons zijn verstopt.Kennismaking
Naast al deze activiteiten willen we de open middag natuurlijk ook gebruiken om ons als buurtvereniging aan u te presenteren en om ons programma aan u kenbaar te maken. Hierbij zorgen wij natuurlijk voor een hapje en een drankje. De buurtvereniging is opgericht voor de bewoners van Paddepoel Noord Oost. Dit is het gebied wat binnen de rode lijnen valt zoals aangegeven op het kaartje hiernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten