vrijdag 7 september 2012

De Pendinge binnenkort verkeersveilig
Dit najaar zijn bij bijna alle basisscholen in Stad de straten, kruispunten en entrees verkeersveilig ingericht. Bijvoorbeeld met een stopverbod voor de ingang, een kiss and ride-strook, bredere trottoirs, extra oversteekplaatsen en regenboogpaaltjes.

45 van de 48 scholen hebben nu zo’n veilige schoolomgeving. De Catamaran, de Pendinghe en de St. MichaĆ«lschool volgen binnenkort. Verder wordt er aan het plan gewerkt om de Sweelincklaan in de wijk Coendersborg af te sluiten voor het verkeer. Aan deze straat liggen de Groningse Schoolvereniging en de Joseph Haydnschool.

Bij het verkeersveilig maken van de omgeving van een school zijn veel partijen betrokken. Zo heeft de gemeente de plannen per school ontwikkeld samen met de schooldirectie, politie, leerkrachten, ouders en omwonenden. De gemeente wil weten of dit proces juist is gebleken en of de maatregelen bij de scholen helpen. Daarom komt er een evaluatie. De kosten van het project veilige schoolomgeving bedragen rond de 2,3 miljoen euro.

(bron: gemeente groningen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten